Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Scurtmetrajul „Colivia“ a luat un premiu la Berlinale
Scurtmetrajul „Colivia“, regizat de Adrian Sitaru, a câştigat premiul DAAD, distincţie oferită de Serviciul German de Schimburi Academice, în cadrul celei de a 60-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.
„Colivia“ a concurat în competiţia Berlinale Shorts alături de alte 24 de producţii, printre care şi cea a lui Paul Negoescu, „Derby“. Juriul acestei secţiuni, compus din producătorul brazilian Zita Carvalhosa, jurnalistul german Max Dax şi producătorul britanic Samm Haillay, au acordat patru distincţii: Ursul de Aur, Ursul de Argint, Premiul DAAD şi Premiul EFA. Premiul DAAD, adjudecat de regizorul român, îi aduce tânărului cineast şi o bursă de trei luni în cadrul programului Artists-in-Berlin. Ursul de Aur a fost câştigat de filmul suedez „Incident by a Bank“, de Ruben Ostlund, iar Ursul de Argint de „The Descent“ (Israel) de Shai Miedzinski. „Colivia“ spune povestea lui Alex, un copil care găseşte un porumbel bolnav pe stradă şi îl duce acasă unde întâmpină rezistenţa tatălui. După o serie de discuţii, porumbelul îşi găseşte un loc pe balcon, dar Alex vrea acum şi o colivie, care vine însă prea târziu. Din distribuţie fac parte actorii Adrian Titieni, Clara Vodă şi Vlad Vodă.