Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Sesiune dedicată lui Mihai Eminescu la Academia Română
O sesiune dedicată lui Mihai Eminescu cu prilejul împlinirii a 160 de ani de la naşterea poetului, manifestare organizată de Secţia de Filologie şi Literatură a Academiei Române, în colaborare cu Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă şi Artă, Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, se va desfăşura, azi, în Aula Academiei Române.
Despre actualitatea poetului naţional vor conferenţia acad. Eugen Simion, prof. Gisele Vanhese - Italia, acad. Viorel Barbu, acad. Marius Sala, monseniorul Ioan Robu, membru de onoare al Academiei Române, acad. Solomon Marcus, Dan Hăulică, membru corespondent al Academiei Române, prof. Ioan Aurel Pop, membru corespondent al Academiei Române, prof. Victor Crăciun, preşedintele Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, acad. Mihai Cimpoi, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Adam Puslojic, membru de onoare al Academiei Române. La finalul manifestării, conduse de acad. Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române, vor fi prezentate volumele „Avatarii ale manuscriselor Eminescu“ şi „Albumul Eminescu“, tipărite la Editura „Semne“. În aceeaşi zi, la Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR), Academia Română - Secţia de Filologie-Literatură, în colaborare cu Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă şi Artă, Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni şi Muzeul Naţional al Literaturii Române, organizează dezbaterea cu tema „Este Eminescu poet naţional?“ la care sunt invitaţi acad. Eugen Simion, acad. Mihai Cimpoi, Daniel Cristea-Enache, Valentin Coşeriu; Nicolae Georgescu, Gisele Vanhese (Italia), Dimitrie Vatamaniuc, membru de onoare al Academiei Române şi monseniorul Ioan Robu, membru de onoare al Academiei Române Va fi vernisată o expoziţie de manuscrise şi documente din arhiva MNLR şi prezentat documentarul „Eminescu, Veronica, Creangă“, realizat în 1914 de Casa de Filme „Pathé“.