Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Sibiul găzduieşte un festival inedit de poezie
Biblioteca Judeţeană „Astra“ din Sibiu organizează, în perioada 23-29 martie, un festival de poezie care va cuprinde proiecţii de filme, lecturi publice şi dezbateri cu poeţii invitaţi, iar evenimentele vor avea loc în nouă locaţii din municipiu.
Potrivit organizatorilor, Biblioteca Judeţeană ASTRA, cenaclul literar Club ASTRA şi Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Sibiu, oraşul va fi animat de 14 evenimente dedicate poeziei, conform Mediafax. Festivalul „Primăvara poeţilor“ de la Sibiu face parte din Festivalul Internaţional „Le Printemps des Poètes“, organizat în peste 60 de ţări, printre care şi România. Scopul Festivalului „Primăvara Poeţilor“ Sibiu este de a provoca publicul la o lectură a poeziei contemporane şi de a stimula dezbateri privind poezia în sine şi formele ei alternative de existenţă într-un mediu cultural în continuă schimbare. „Publicul cititor de poezie este în continuă scădere, în toată lumea, nu doar la noi. Publicul cumpărător de poezie este şi mai restrâns. Acest festival nu îşi propune să aştepte ca cititorul să vină, ca un somnambul, la cartea de poezii sau să vină neapărat în spaţiile «special amenajate» pentru a se culturaliza, ci îşi propune să ducă fenomenul poetic la cititor, la omul interesat de cultură, pentru o reabilitare a poeziei în sine“, au arătat organizatorii. Printre evenimente se numără „Poezia la microfon“ (lectură publică cu acompaniament de chitară); „Poezie pe străzi“ (foi volante cu poezii, împărţite trecătorilor); „Poezie & muzică“ (recital de poezie şi violoncel pe versuri de Andrei Ciurunga) etc. Tot în cadrul festivalului va avea loc un concert susţinut de actorul Cătălin Neghină şi va fi prezentată piesa „Un tramvai numit Popescu“, spectacol după opera poetului Cristian Popescu. Spectacolul va avea loc în tramvaiul Sibiu - Răşinari.