Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Sibiul, model de promovare turistică la nivel european
Centrul vechi al oraşului transilvănean Sibiu, din centrul României, este una dintre bijuteriile ţării şi un model pentru nivelul de trai şi buna administrare turistică, arată "El Nuevo Heraldo" în cadrul unui reportaj turistic, conform, Agerpres. "Este un centru viu, folosit de locuitorii Sibiului pentru distracţii şi mers la cumpărături; aici au loc multe evenimente culturale", a spus Klaus Johannis, primarul Sibiului.
Pe străzile pietruite - curate şi fără trafic, aşa cum se petrece în puţine oraşe româneşti - trec în fiecare an mii de turişti, care găsesc în acest burg vechi al fostului Imperiu austro-ungar acelaşi aer central european ca în Praga, Viena ori Trieste. Spanioli, francezi, germani, italieni - toţi cutreieră străzile, printre casele perfect vopsite, unde îşi beau cafelele, la picioarele turnurilor oraşului. "Centrul istoric al Sibiului şi-a recuperat strălucirea cea veche după importantele lucrări de reabilitare făcute după anul 2000", a spus primarul Klaus Johannis pentru publicaţia citată, adăugând că oraşul a revenit în inima Europei când, în 2007, odată cu intrarea României în UE, a fost desemnat, alături de Luxemburg, capitală culturală europeană. "A fost în acelaşi timp un imbold pentru dezvoltarea oraşului şi un catalizator şi un revelator pentru potenţialul Sibiului", a spus primarul. Apropierea oraşului de munţii impozanţi ai Transilvaniei şi de alte obiective turistice aduce un plus de ofertă, la ceea ce transformă deja oraşul într-o destinaţie turistică de primă mână, arată cotodianul "El Nuevo herado" citat de Agerpres.