Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Strada Ungureanu, brandul turistic al Timişoarei
Strada Emanoil Ungureanu din Timişoara a devenit, în premieră în România, un brand turistic. Strada este cunoscută prin imobilele sale în care au locuit, vremelnic, împăraţi sau alte personalităţi ale vieţii culturale din această parte de ţară. Iniţiatorul proiectului care va scoate la iveală poveştile clădirilor de pe fosta stradă Ballgasse, actualmente E. Ungureanu, este Asociaţia Culturală „Ariergarda“, care a descoperit primul cadastru al Timişoarei, datat 1828, şi care îşi propune să transforme această stradă într-un brand pentru a fi inclus în circuitul turistic european. De-a lungul vremii, strada E. Ungureanu s-a numit, pe rând, Piaristengasse (Uliţa Piariştilor), numită, pe porţiuni, Theresia-, Theater-, Serbengasse, Szerbutca, iar până la porţile Vienei, Wiener Thorplatz, Ferdinandsplatz, Ballgasse, strada Primăriei (din 1921) şi E. Ungureanu - începând cu 1923. Asociaţia a ales această stradă ca punct de pornire al demersului de readucere la lumină a poveştilor clădirilor pentru că pe aici au trecut doi împăraţi şi s-a cântat, pentru prima dată, „Flautul fermecat“ de Wolfgang Amadeus Mozart. Din cele 24 de imobile existente pe această stradă, asociaţia a selectat un prim grup de 10 clădiri ale căror poveşti le va spune.
Deşi Timişoara este recunoscută în străinătate pentru cea mai frumoasă piaţă barocă, pentru singura locaţie din lume unde, în aceeaşi clădire, funcţionează trei teatre şi opera, pentru premierele ei europene şi mondiale, până acum nu s-a identificat în municipiu nici un brand. „Strada Ungureanu este începutul unei cercetări în vederea promovării centrului istoric al oraşului“, a spus scriitorul Daniel Vighi, conform Agerpres. El i-a cooptat în proiect şi pe masteranzii de la „Managementul Resurselor Culturale“ din cadrul Universităţii de Vest şi pe producătorul TVR Timişoara - Gelu Şfaiţer -pentru a realiza mai multe filme de scurt metraj despre această stradă. Strada Ungureanu porneşte din Piaţa Libertăţii, de la Primăria Veche, pe lângă liceul „Nikolaus Lenau“ şi ajunge la Clinicile Noi. Între cele 24 de clădiri de pe această stradă se află Facultatea de Muzică, Memorialul Revoluţiei, o redacţie de ziar şi cea mai frumoasă berărie. Strada a fost cercetată pe perioade istorice, începând cu anul 1716.