Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Studenţi români, premiaţi de General Electric
Într-o ceremonie organizată la Centrul Cultural American, 15 studenţi cu capacităţi de lideri de la universităţi din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara au fost premiaţi, cu burse, de General Electric (GE) Foundation şi Institute of International Education.
Cei 15 studenţi de la Universitatea Politehnică din Bucureşti, ASE Bucureşti, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, Universitatea Politehnică din Timişoara şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca au fost incluşi în programul regional „Scholar-Leaders“ şi au primit o bursă în valoare de 3.000 de euro (câte 1.000 de euro, anual). Ei vor participa, timp de trei zile, alături de alţi studenţi bursieri din Cehia, Ungaria şi Polonia, la un program regional de dezvoltare a calităţilor de lider, organizat în Budapesta, care cuprinde diferite sesiuni despre calităţile unui lider şi modul de formare a unei echipe. De asemenea, tinerii vor avea ocazia să urmărească modul în care lucrează un manager al GE, pentru a-şi forma o imagine despre activitatea sa de zi cu zi, într-o companie de talie mondială. Cei 15 tineri au fost desemnaţi pe baza unei combinaţii de rezultate academice excelente, activităţi extraşcolare remarcabile şi alte criterii: implicarea în activităţi studenţeşti, muncă voluntară, activităţi în folosul comunităţii şi abilităţi de lider. În acest program se pot înscrie studenţi aflaţi în anul al doilea de studii, în domenii precum: economie, management, inginerie sau tehnologie.