Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Studenţii de la Arhitectură participă la campania „Capitala creşte verde“
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le transmite bucureştenilor „să omoare monştrii nepăsării“, gunoaiele aruncate la întâmplare, şi speră ca aceştia să înţeleagă că, dacă rămân nepăsători în faţa mizeriei, în fiecare zi „murim un pic“. Primarul general Sorin Oprescu a mers, sâmbătă-dimineaţă, în centrul Capitalei, să vadă lucrările mai multor echipe de studenţi de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu“, simbolizând nişte monştri făcuţi din pet-uri sau deşeuri electrocasnice, care „ne vor omorî“ dacă vom sta nepăsători în faţa mizeriei.
Cinci lucrări realizate de tot atâtea echipe de studenţi ai Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu“ au fost expuse în Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Parcul Tineretului, Pasajul Universităţii şi în Parcul Cişmigiu. „Este extraordinar ce aţi făcut. Aş vrea să spun că aceşti monştri sunt simbolul nepăsării sau, chiar mai grav, al nesimţirii noastre“, a spus edilul-şef, salutându-l apoi pe preşedintele Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu“, profesor Emil Barbu Popescu. „Avem tendinţa să ne uităm în sus şi să vedem cât sunt de înalte blocurile, dar nu ne uităm la nivelul ochilor noştri. Mizeria este la nivelul ochilor noştri“, a spus profesorul Emil Barbu Popescu. Arhitectul i-a sugerat primarului general să desfiinţeze băncile de granit de pe bulevardul Elisabeta şi să şteargă graffitul de pe clădiri. Cea mai bună lucrare va fi premiată la finalul campaniei „Capitala creşte verde“.