Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Studenţii, în căutare de modele printre profesori
Studenţii din România caută adevăraţii oameni valoroşi din sistemul de învăţământ superior românesc. Astfel, între 22 februarie-22 martie, pe site-ul www.profitari.ro, studenţii îşi vor putea înscrie acei dascăli consideraţi adevărate modele care prin modul de interacţiune reuşesc să devină un punct de referinţă în formarea lor.
Gala „Profesorului Bologna“ este un eveniment de tradiţie organizat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), ajuns la a 3-a ediţie. Proiectul îşi propune să găsească, prin intermediul studenţilor, acei oameni care, prin implicarea lor, prin dăruirea şi deschiderea de care dau dovadă, aduc valoare educaţiei şi implicit învăţământului superior românesc, acei oameni dedicaţi care formează generaţii. Am plecat de la conceptul „învăţământ centrat pe student“, cu un traseu clar stabilit de învăţare (obiective - activităţi - rezultate). Practic, vom căuta acele cadre didactice care în activitatea lor fac tot posibilul pentru a face materia cât mai clară pentru studenţi, dar, totodată, încearcă în mod constant îmbunătăţirea acesteia. Scopul proiectului este unul cât se poate de ambiţios - îmbunătăţirea sistemului de învăţământ superior din România prin identificarea, motivarea şi promovarea acelor „profesori tari“, care şi-au asumat în mod real responsabilitatea formării noastre, a studenţilor, se arată într-un comunicat ANOSR. Odată identificaţi, aceşti dascăli vor face parte din comunitatea „profilor tari“, prin intermediul căreia vor putea face schimb de bune practici, experienţe şi metode pedagogice şi, împreună, vor putea aduce un plus de valoare educaţiei. Dascălii înscrişi pe site şi care se potrivesc profilului căutat vor fi aplaudaţi în cadrul Galei „Profesorului Bologna“, în 23 aprilie, după cum arată ANOSR.