Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Studenţii vor avea reprezentare în Senatul universităţilor
Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, a spus, joi, la Braşov că studenţii trebuie să aibă reprezentare în Senatul universităţilor de cel puţin 25%. „Vă mărturisesc sincer că a scăpat acest punct din lege şi nu ştiu cum, pentru că în prima variantă a existat şi acest punct, anume că studenţii trebuie să aibă reprezentare în aceste structuri. Am discutat cu premierul şi cred că o vom rezolva printr-o Hotărâre de Guvern. Sincer vă mărturisesc că am încercat să-mi dau seama cum de s-a reuşit scăparea acestui punct important din Legea Învăţământului“, a spus ministrul Ecaterina Andronescu, conform Agerpres. Ea a adăugat că în prima variantă de lege acest punct a existat şi a fost chiar „insistenţa“ ministrului să rămână în actul normativ. Studenţii din mai multe centre universitare, între care şi Braşovul, au anunţat zilele trecute că vor declanşa greva generală dacă legea nu va fi modificată şi nu vor avea reprezentanţi în Senatul universităţilor.
Referitor la anunţurile făcute de liderii sindicali din Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), că vor declanşa greva generală nemulţumiţi de Legea salarizării, ministrul Învăţământului a precizat că „nu e bine să fim chiar aşa catastrofici“. Ea afirmă că va exista posibilitatea de a comunica, de a dialoga şi de a încerca să rezolve problemele din învăţământ care nemulţumesc cadrele didactice. De asemenea, referitor la organizarea concursurilor pentru posturile de directori în învăţământul preuniversitar, ministrul a declarat că metodologia pentru organizarea acestor concursuri va fi gata cât mai repede. „După apariţia metodologiei va urma declanşarea concursurilor pentru directori“, a mai spus ministrul Andronescu, conform Agerpres.