Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Suplinitorii maramureşeni, cei mai pregătiţi
Promovabilitatea la concursul naţional pentru ocuparea posturilor de suplinitori, care a avut loc pe 22 august, a fost de 86,78%, potrivit unui centralizator al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT).
În urma desfăşurării concursului, au fost evaluate lucrările a 13.196 de candidaţi. Pe intervale de note, situaţia se prezintă astfel: note între 1 şi 4,99 - 1.744 de candidaţi (13,22%), note între 5 şi 9,99 - 11.417 de candidaţi (86,51%), note de 10 - 35 de candidaţi (cei mai mulţi, în judeţul Maramureş). Promovabilitate maximă s-a înregistrat în judeţul Ilfov, însă cu procente ridicate figurează şi judeţele Timiş (98,08%) şi Sălaj (96, 69%). La polul opus se află judeţele Iaşi (61,45%), Dolj (65,48%) şi Satu Mare (70,33%). În perioada 26 august-1 septembrie, fiecare inspectorat şcolar judeţean va or-ganiza şedinţe publice de repartizare a candidaţilor care au participat la concursul pentru suplinire, cu probe scrise şi practice/orale în profilul postului, după caz, şi care au obţinut cel puţin nota 5,00 în specialitatea postului didactic/catedrei solicitat(e), în ordinea descrescătoare a notelor. De asemenea, vor fi repartizate şi cadrele didactice calificate cu a doua specializare, alta decât aceea la care au participat la concursul naţional din 2008 sau la concursurile organizate în judeţele pilot, sesiunea iunie-iulie 2008, şi care au obţinut cel puţin nota 5,00, în ordinea descrescătoare a notelor. După fiecare etapă a repartizării, inspectoratele şcolare judeţene vor reactualiza lista posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate.