Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Tabără de vară pentru pasionaţii de geologie
Elevii pasionaţi de geologie sunt invitaţi să participe, în perioada 18-30 august, la şcoala de vară organizată de Muzeul naţional de istorie naturală „Grigore Antipa“, unde se vor familiariza cu teoriile referitoare la formarea Universului, a Sistemului Solar şi a Pământului, precum şi despre procesul de fosilizare a plantelor şi a animalelor
Pe parcursul celor două săptămâni, participanţii - elevi din ciclul primar şi gimnazial - se vor mai familiariza cu alcătuirea şi formarea scoarţei terestre, vor afla date interesante despre tipurile de roci, minerale şi pietre preţioase şi semipreţioase, despre meteoriţi şi fenomene carstice, informează organizatorii. Cursanţii vor putea participa la o excursie de două zile în localitatea argeşeană Suslăneşti, unde, împreună cu coordonatoarea cursului, Rodica Tita, vor încerca să identifice tipurile de roci şi să colecteze diferite eşantioane cu impresiuni de peşti, pene, crabi. După cele două săptămâni de cursuri şi activităţi practice, cursanţii vor susţine un examen final care va consta într-un test grilă, o probă practică, precum şi o examinare orală. Participanţii care obţin, în urma testării, medii de peste 9,00 vor primi Atestatul de organizator şi conservator de colecţie şcolară de zoologie, iar ceilalţi elevi vor încheia cursul odată cu primirea unei diplome de participare. Costul cursului este de 150 de lei de persoană, pentru doi fraţi acesta fiind de 270 de lei.