Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Târg al Meşteşugurilor Tradiţionale, în Covasna
Reprezentanţii Centrului de Cultură al judeţului Covasna au început o campanie de identificare şi salvare a meseriilor populare vechi în satele covăsnene, în cadrul acesteia fiind organizat, duminică, la Moacşa, Târgul Meşteşugurilor Tradiţionale. Proiectul Centrului de Cultură al judeţului Covasna vizează salvarea unor meserii vechi şi fondarea unei reţele de ateliere meşteşugăreşti pentru turişti, unde aceştia să poată vedea cum sunt realizate diverse produse tradiţionale. Potrivit conducerii Centrului de Cultură, reţeaua de ateliere meşteşugăreşti va fi baza turismului cultural al judeţului Covasna. Tot în cadrul proiectului va fi organizat, duminică, pe Creasta Pivniţa Uriaşului, din localitatea Moacşa, un Târg al Meşteşugurilor Tradiţionale, manifestare prilejuită de Zilele Turismului Covăsnean.
La acest eveniment sunt aşteptaţi meşteri populari din judeţul Covasna, precum dogari, ţesători, meşteri în împletituri, olari, sculptori în lemn, os şi piatră sau pictori pe mobilier, pentru a-şi prezenta produsele. Potrivit programului, după deschiderea Târgului Meşteşugurilor Tradiţionale vor avea loc ateliere în aer liber în care meşterii populari îşi vor prezenta arta de a confecţiona diverse obiecte. Din program nu lipseşte nici „tabăra căruţelor“, fiecare localitate din judeţul Covasna urmând să fie reprezentată de o căruţă încărcată cu obiecte care alcătuiesc zestrea creaţiei populare cu care comunitatea se poate mân-dri. În cadrul manifestării, vor avea loc meciuri de oină, programe pentru copii, respectiv jocuri tradiţionale pentru copii, cu sprijinul Casei Guzsalyas din Sfântu Gheorghe, dar şi un program de călărit. Totodată, se va construi şi o iurtă, dar nu va lipsi nici prezentarea unui program de arte marţiale din Evul Mediu, susţinută de membrii Ordinului Cavalerii Liberi. Ansamblul de Dans Trei Scaune va prezenta spectacolul „Ludas Matyi“, urmat de jocuri şi dansuri populare pentru copii, iar evenimentul se va încheia cu un foc de tabără şi o serată cu muzică şi dans.