Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Târg de oferte de stagii pentru studenţi
Peste 100 de oferte de stagii din partea companiilor ieşene au fost disponibile ieri la primul târg dedicat practicii studenţilor, potrivit reprezentanţilor Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.
Coordonatorul târgului de stagii de practică, Silviu Tiţă, a declarat că au fost prezente peste 20 de companii, instituţii şi organizaţii neguvernamentale ce au oferit studenţilor posibilitatea să facă practică în cadrul diverselor departamente. Ofertele prezentate studenţilor au acoperit majoritatea domeniilor de studiu din universitate - servicii, financiar, IT, comunicare, ştiinţe, psihologie, litere etc. La standuri a fost prezent câte un reprezentat din partea angajatorului pentru a oferi informaţii legate de stagiile de practică disponibile, iar studenţii interesaţi au putut să depună CV-uri.
„Pe 16 octombrie, sunt disponibile peste 100 de stagii de practică, ţinta organizatorilor fiind ca la sfârşitul zilei cel puţin 50 de studenţi să îşi fi găsit un internship pe domeniul care îi interesează. Stagiile vor avea o durată de cel puţin trei săptămâni sau 30 de ore cumulate, unii dintre angajatori fiind dispuşi să ofere un loc de practică şi pentru un timp mai îndelungat. Ele se vor desfăşura sub supervizarea atât a unui coordonator din cadrul companiei, cât şi a unui profesor din cadrul facultăţii din care provine studentul”, a precizat Silviu Tiţă.
La finalul stagiului de practică, studenţii vor avea o imagine mai clară asupra domeniului spre care doresc să îşi concentreze cariera, asupra abilităţilor pe care deja le au, dar mai ales asupra aspectelor pe care vor trebui să le îmbunătăţească până la absolvire şi, de asemenea, vor avea deja o primă experienţă profesională ce va putea fi trecută în CV şi valorizată la viitoarele interviuri de angajare.
„Dorim să le oferim studenţilor o modalitate facilă şi concretă prin care să intre în contact cu acele companii de pe piaţă dispuse să le ofere o primă experienţă profesională sub forma unui internship. În momentul de faţă, accesul la stagii de practică este lăsat în mare parte pe seama studentului şi ne-am dori ca, prin acest târg, să le oferim un cadru formal prin care să se informeze cu privire la oportunităţile disponibile”, a mai spus coordonatorul târgului.