Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Teatrul, în festival la Iaşi şi Sibiu
Opt trupe de teatru din ţară susţin spectacole de comedie la Iaşi, în cadrul celei de-a treia ediţii a Festivalului de Teatru EuroArt. Pe scenă vor urca trupe de la Teatrele „Masca“, „Odeon“ şi „Nottara“ din Bucureşti, Teatrul „Maria Filotti“ din Brăila, Teatrul „George Ciprian“ din Buzău, Teatrul „Andrei Mureşanu“ din Sf. Gheorghe, Teatru - 74 din Târgu Mureş şi Ateneul Tătăraşi din Iaşi. Pe scenă vor urca, printre alţii, Constantin Cotimanis, Dorina Lazăr, Virgil Ogăşanu şi Diana Lupescu, conform Mediafax. Printre regizorii invitaţi la acest festival se numără Alexandru Dabija, care propune publicului spectacolul „Gaiţele“, şi Radu Ifrim, care vine la Iaşi cu două spectacole, „Omul pernă“ şi „Lucia patinează“.
Un alt festival consacrat este cel de la Sibiu. Ediţia din 2009, organizat de Teatru „Radu Stanca“, va avea tema „InOvaţii“, manifestarea urmând să fie promovată pe posturile Televiziunii Publice, cu aprobarea CNA. Cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu se va desfăşura în perioada 28 mai-7 iunie, evenimentul fiind organizat sub patronajul preşedintelui României şi a Reprezentanţei Comisiei Europene, potrivit unei adrese remise Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului „Radu Stanca“ din Sibiu şi al festivalului. Ediţia din 2009 a festivalului va include 358 de evenimente, pe parcursul a 11 zile, şi trupe din 70 de ţări. Evenimentul va fi deschis, pe 28 mai, de spectacolele „Richard III“, în regia lui Tompa Gabor, şi „Metamorfoze“, de Silviu Purcărete. De altfel, Silviu Purcărete va fi prezent la acest eveniment şi cu spectacolul „Faust“, care a fost prezentat în mai multe rânduri şi în ediţia de anul trecut a Festivalului de la Sibiu. Vor fi spectacole din Canada, Rusia, Franţa şi Statele Unite, care vor avea loc atât în săli de teatru, cât şi în spaţii neconvenţionale. Printre regizorii străini ale căror spectacole vor fi prezentate în festival se numără: Dag Thelander, Eimuntas Nekrosius, Robert Raponja, Vahan Badalyan, Hu Lei, Zhang Disha, Christopher Markle, Patrick Roegiers, Masahiro Yasuda etc. În cadrul festivalului vor fi montate şi spectacole ale regizorilor români Alexandru Dabija, Horaţiu Mălăele, Radu Afrim, Theodor Cristian Popescu, Radu Alexandru Nica, Victor Ioan Frunză şi Dragoş Galgoţiu.