Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
„The Independent“: „George Enescu“, un superb festival bianual
Festivalul Internaţional „George Enescu“ de la Bucureşti este recomandat iubitorilor de muzică clasică, fiind inclus în lista celor şase evenimente de gen de top din această vară, alcătuită de cotidianul britanic „The Independent“. Festivalul şi Concursul Internaţional „George Enescu“, a cărui cea de-a XIX-a ediţie va avea loc între 30 august şi 26 septembrie, la Bucureşti, este prezentat de „The Independent“ drept „un superb festival bianual, care celebrează opera compozitorului naţional al României, cu un line up de muzicieni de top, care interpretează Ravel, Beethoven, Richard Strauss, Debussy, Copland şi alţii“. Articolul din ziarul britanic aminteşte că festivalul bucureştean se deschide întotdeauna cu opera „Oedipe“, de George Enescu, şi anunţă că la ediţia din acest an vor fi spectacole şi după „Othello“, de Giuseppe Verdi, „Manon Lescaut“, de Giacomo Puccini, şi lucrări româneşti din secolele al XIX-lea şi al XX-lea.
„The Independent“ prezintă şi Bucureştiul, locul unde se desfăşoară evenimentul, drept un oraş ce „începe să îşi revină după devastarea pe care a suferit-o sub regimul Ceauşescu“, amintind şi de „construcţia megalomană“ a acestuia - Palatul Parlamentului, care rămâne cea mai mare clădire din Europa, conform Mediafax. Ateneul Român, unde au loc multe dintre concertele din festival, este numit, la rândul lui, un „simbol al culturii române“, fiind amintit şi Arcul de Triumf, a cărui construcţie, finalizată în 1935, a avut ca model Arcul de Triumf din Paris. Festivalul Enescu atrage din nou atenţia presei internaţionale, după ce în septembrie 2007, în încheierea celei de-a XVIII-a ediţii, a fost lăudat de cotidianul „The Guardian“, care a prezentat evenimentul românesc drept un concurent serios pentru Festivalul de la Salzburg.