Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Theodor Paleologul: „Eu am planuri modeste, nu pretind să fiu un revoluţionar ca ministru al Culturii“
Theodor Paleologu a fost avizat favorabil ca ministru al Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, de comisiile de specialitate din Parlament. El a spus că, în postura de ministru al Culturii, va fi un „conservator-reformist“ şi nu un „revoluţionar“. „Eu am planuri modeste, nu pretind să fiu un revoluţionar ca ministru al Culturii, prin structura mea interioară sunt un conservator-reformist, un om care face paşi mărunţi şi sper să gestionez bine, corect, aşa cum am făcut ca ambasador, această instituţie capitală, fundamentală pentru ţara noastră“, a spus Theodor Paleologu, după ce a fost anunţat că a primit avizul favorabil pentru a-şi prelua rolul de ministru al Culturii, conform Mediafax.
Theodor Paleologu a afirmat că vrea să fie „un servitor“ al Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional. „Experienţa ca ambasador a fost şi o experienţă culturală. Am promovat valori româneşti în mediul cultural din Danemarca şi Islanda“, a mai spus el. Totodată, Theodor Paleologu a anunţat că nu va face „tabula rasa“ din Ministerul Culturii, ci îşi propune să continue anumite proiecte începute în timpul mandatului fostului ministru, Adrian Iorgulescu, respectiv reabilitarea sediului Teatrului Naţional Bucureşti şi a sediului din bulevardul Unirii al Bibliotecii Naţionale a României. „Am luat contact cu câţiva dintre predecesorii mei ca miniştri ai culturii, am vorbit cu domnul Pleşu (Andrei Pleşu, n.r.), cu domnul Iorgulescu (Adrian Iorgulescu, n.r.), cu domnul Răsvan Theodorescu. Sunt proiecte pe care vreau să le continui şi sunt oameni cu care în mod constant mă voi sfătui atunci când va fi nevoie să iau anumite decizii. Nu aş vrea să-l uit pe Ion Caramitru, care are un proiect important de restaurare a Teatrului Naţional; evident, face parte din proiectele pe care trebuie să le continuăm, ca şi proiectul privind Biblioteca Naţională“, a spus noul ministru al Culturii, conform Mediafax. Alte două aspecte asupra cărora Theodor Paleologu a promis că se va apleca în mod deosebit sunt „patrimoniul naţional“, domeniu care trebuie să devină, în concepţia noului ministru, „mai dinamic“, şi „minorităţile naţionale“.