Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Tinerii muzicieni pot deveni celebri la Palatul Mogoşoaia
Centrul Cultural „Palatele Brâncoveneşti“ şi Radio România Cultural organizează la Palatul Mogoşoaia, în perioada ianuarie-iunie 2010, 12 spectacole-concurs intitulate „Drumul spre celebritate“, în cadrul proiectului „Mogoşoaia - Palatul speranţelor“.
Proiectul, coordonat de Sebastian Crăciun, îşi propune promovarea tinerilor muzicieni talentaţi, crearea şi educarea unui nou public de muzică clasică, familiarizarea tinerilor spectatori cu lumea artei sunetelor şi, prin vizitarea ghidată a Palatului Mogoşoaia, introducerea în lumea artei şi a istoriei, conform Agerpres. La concurs vor participa câte cinci ansambluri camerale sau tineri muzicieni cu vârsta cuprinsă între 16 şi 25 de ani, care vor prezenta un program liber cu o durată de minimum 15 minute. Câştigătorii primelor 11 ediţii vor participa la ultima competiţie, când se va acorda marele premiu de 1.000 de euro. Primii trei clasaţi vor primi o invitaţie de a cânta în ediţia 2011 a stagiunii „Muzica la Palatele Brâncoveneşti“ de la Palatul Mogoşoaia şi vor avea posibilitatea de a face înregistrări speciale la Radio România. Potrivit lui Sebastian Crăciun, spectacolele se vor desfăşura bilunar, sâmbăta dimineaţa, începând cu ora 11:00, şi vor fi înregistrate şi difuzate la Radio România Cultural începând din luna martie, duminica, de la ora 14:00. Fiecare ediţie va fi dedicată unui instrument sau unui grup de instrumente şi va avea ca invitat un maestru al instrumentului respectiv, care va răspunde întrebărilor din public şi va susţine un microrecital. Premiile vor fi acordate în urma voturilor publicului şi ale unui juriu format din specialişti. La „Palatele Brâncoveneşti“, pe parcursul anului 2009, între 10 mai şi 18 octombrie, au avut loc 10 recitaluri la care au participat nume importante ale artei interpretative din România. Prin parteneriatul cu Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Stagiunea „Muzica la Palatele Brâncoveneşti“ s-a constituit într-o rampă de lansare a tinerelor talente, 3 din cele 10 recitaluri fiind susţinute de studenţi ai instituţiei de învăţământ superior amintite.