Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
„Tradiţii de Crăciun“ pentru bucureşteni în Herăstrău şi Cişmigiu
Evenimentul „Tradiţii de Crăciun“ debutează azi, de la ora 10:00, în parcul Herăstrău din Bucureşti, programul urmând să cuprindă spectacole de colinde şi muzică folclorică, teatru pentru copii, dar şi recitaluri ale unor artişti, conform Primăriei Capitalei. Artişti precum Maria Buză, Andra, Analia Selis, Horia Brenciu şi Nicu Alifantis vor susţine recitaluri în Herăstrău.
Bucureştenii se vor putea bucura de „atmosfera idilică de sărbători“ creată de căsuţele împodobite cu decoruri de Crăciun. Aleile parcului Herăstrău vor fi animate la acest final de an de un târg de produse tradiţionale, dar şi de o expoziţie gastronomică. Cei mici sunt invitaţi la casa lui Moş Crăciun. Ei se vor putea picta pe faţă, vor întâlni pe aleile parcului zâne şi spiriduşi şi se vor putea plimba gratuit cu trăsuri şi ponei. În seara de ajun, bucureştenii sunt invitaţi la împodobirea bradului. De asemenea, vor avea loc evenimente specifice sărbătorilor de iarnă la Târgul de Crăciun din parcul Cişmigiu. Pe întreaga perioadă a Sărbătorilor vor avea loc concerte, copiii pot admira „Sania lui Moş Crăciun“ sau „Fabrica de Ingeri“. Evenimentul „Cred în Moş Crăciun“, ajuns la cea de-a opta ediţie, se desfăşoară până pe 23 decembrie, aici putând fi întâlnit Bradul de Crăciun, porţi decorative, Casa Moşului (Chioşcul), unde copiii sunt pictaţi pe faţă, primesc aripi de îngeraş şi îi pot da o scrisoare Moşului, ieslea cu pruncul Iisus (care aminteşte de momentul Naşterii Domnului, Închinarea Magilor şi a Păstorilor), Târg de Crăciun (35 de căsuţe amplasate pe aleile parcului) etc., conform Primăriei Bucureşti.