Elevii Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş au participat la un workshop susţinut de pilotul Bogdan Marişca, în cadrul campaniei de siguranţă rutieră „Be Cool. Keep it Safe!”,
Un artist ieşean deschide la Praga o expoziţie despre postcomunism
Artistul vizual Matei Bejenaru revine pe scena pragheză, în calitate de curator, cu un nou produs „Bad Times. Good Times“, o expoziţie care va fi deschisă, în data de 3 martie, la Galeria de Artă Contemporană Futura din Praga, conform Agerpres. Expoziţia de proiecţii şi instalaţii video aduce în faţa publicului ceh realităţile sociale, politice şi economice din România, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia, sub forma artistică propusă de curator şi de artiştii invitaţi. Luchezar Boyadjiev, Ştefan Constantinescu, Cristina David, Viaceslav Druţă, Nikoleta Markoviæ, Aurelia Mihai, Vlad Nancă, Dumitru Oboroc, Danilo Prnjat şi Ştefan Rusu abordează, din perspectivă artistică, schimbările din perioada postcomunistă petrecute în ţările de provenienţă.
În completarea discursului vizual artistic, Bejenaru va susţine o prezentare intitulată „Hard Times: Art, Economy and Politics in SE Europe“ / „Timpuri grele: artă, economie şi politică în sud-estul Europei“, în care va sublinia punctele sensibile existente în cele trei zone: artă-economie-politică. Această expoziţie, desfăşurată în Anul Artelor Plastice la Institutul Cultural Român din Praga, propune publicului ceh arta socială, în completarea celorlalte proiecte de artă plastică pe care le va derula ICR Praga în acest an. Expoziţia, organizată cu concursul Institutului Cultural Român din Praga şi al Galeriei de Artă Contemporană Futura, va rămâne deschisă spre vizitare până pe 3 aprilie. Născut în anul 1963, la Suceava, Matei Bejenaru predă fotografie şi video la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi. Începând cu anul 2000, când a beneficiat de o rezidenţă la Chicago, şi după 2001, când a participat la Bienala de la Veneţia, Matei Bejenaru e prezent pe scena internaţională de artă cu expoziţii individuale şi de grup, cu proiecte curatoriale, dar şi ca editor al revistei de artă contemporană „Vector“ (din 2005), editată în Iaşi. Este iniţiatorul Bienalei de artă contemporană „Periferic“.