Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Un film american despre războiul din Irak a obţinut trofeul „Zimbrul de aur“ la IIFF
Filmul „The Messenger“, în regia lui Oren Moverman, a câştigat trofeul „Zimbrul de aur“ al Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi - IIFF, gala de premiere având loc vineri seară, la cinematograful Victoria din Iaşi. Premiul de excelenţă pentru întreaga carieră a fost obţinut de Luminiţa Gheorghiu. Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi a prezentat 11 filme de debut în competiţia de lungmetraj ficţiune, dintre care trei româneşti. Competiţia de documentar a adus la Iaşi 17 filme. De asemenea, au fost 31 de producţii în competiţia de scurtmetraje.
IIFF s-a desfăşurat în perioada 25 septembrie-3 octombrie şi a fost organizat de Asociaţia Română de Film Independent şi Primăria Municipiului Iaşi, în parteneriat financiar şi cultural cu Centrul Naţional al Cinematografiei. Filmul „The Messenger“, în regia lui Oren Moverman, a câştigat trofeul „Zimbrul de aur“ al Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi - IIFF. „The Messenger“ redă povestea a doi mesageri ai armatei americane, unul veteran al primului război din Golf, iar al doilea, proaspăt întors de pe noul front din Irak, aceştia aducând la întoarcerea acasă veşti dureroase despre cei care au murit pe front. În cadrul Galei de premiere a primei ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi (IIFF), la anunţarea trofeului, pe scenă au urcat Valentin Ciucă, preşedinte al Comisiei de Cultură din cadrul Primăriei Iaşi, şi Eugen Şerbănescu, directorul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC). La IIFF au mai fost acordate premii pentru cel mai bun scurtmetraj - „Fly“, cel mai bun film de animaţie - „Crew 54“, cel mai bun scurtmetraj românesc oferit de Abis Studio - „Nunta lui Oli“, premiul special al juriului pentru scurtmetraj - „Arafat and I“, premiul pentru cel mai bun film românesc de lungmetraj oferit de Abis Studio - „Cea mai fericită fată din lume“. Premiul pentru cea mai bună regie a fost oferit lui Carlos Cuaron, pentru filmul „Rudo y Cursi“, premiul pentru cel mai bun documentar -pentru filmul „Los Herederos“ (Moştenitorii), iar premiul special al juriului pentru documentar - filmului „Grozny Dreaming“. Premiul ex-aequo pentru documentar românesc oferit de Alexandru Sahia Film Studio a fost obţinut de filmele „Constantin şi Elena“ şi „A fost odată în Transilvania“, iar premiul publicului „Alt-Fel“ - pentru filmul „Instantaneu“. Juriul competiţiei de lungmetraj a fost prezidat de actriţa Anamaria Marinca, căreia i s-au alăturat criticul de film Stjepan Hundic, actorul Ion Sapdaru, regizoarea de teatru Andreea Vălean şi regizorul elveţian Oliver Paulus. La secţiunea de documentar au jurizat regizorul turc Necati Sonmez - preşedinte, Marius Iuraşcu - director RADEF România Film şi Laurenţiu Damian - regizor. La secţiunile competiţionale destinate filmelor de animaţie şi scurtmetraj, preşedintele juriului este producătorul Cătălin Saizescu, iar membrii acestuia sunt criticul de film Mihai Chirilov şi Alessandro Battaglini, coordonatorul secţiunii de scurtmetraj a Festivalului de Film de la Leeds. Filmul „Francesca“, debutul în regia de lungmetraj al lui Bobby Păunescu, a fost prezentat, pe 2 octombrie, în închiderea Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi, după gala de premiere, care a avut loc în aceeaşi seară, la Cinema Victoria din Iaşi. Din distribuţia filmului fac parte Monica Bârlădeanu, Doru Boguţă, Luminiţa Gheorghiu, Doru Ana, Dana Dogaru şi Ion Sapdaru.