Una dintre provocările permanente ale preotului, înclinat spre „arta oratoriei”, este cea de a nu repeta, de la o predică la alta, aceleași idei și teme care ar putea plictisi auditoriul, deja familiarizat cu
Un nou concert Enescu la Londra
Seria "Concertelor Enescu", organizată de Institutul Cultural Român din Londra şi Societatea "Enescu" din Marea Britanie, continuă pe data de 4 noiembrie, ambasadorii marelui muzician român fiind de această dată violoncelistul Cătălin Ilea şi pianistul Michael Abramovich.
Prestigioasa serie a "Concertelor Enescu" la Institutul Cultural Român din Londra continuă mâine cu un nou concert, avându-i la pupitru pe violoncelistul Cătălin Ilea şi pianistul Michael Abramovich, doi dintre cei mai recunoscuţi şi mai talentaţi specialişti în opera enesciană. "Cei doi muzicieni pot fi consideraţi adevăraţi ambasadori ai marelui compozitor român pe plan mondial, implicaţi în eforturile de promovare a creaţiei sale şi membri activi ai Societăţii "Enescu" din Berlin", apreciază ICR, într-un comunicat. Programul cuprinde Sonata a III-a în Sol minor de Bach, Sonata a II-a enesciană Nr. 2 în Do major şi Sonata I în Mi minor de Brahms. Seria "Concertelor Enescu", organizată de ICR din Londra şi Societatea "Enescu" din Marea Britanie, a fost iniţiată în anul 2007, recitalurile având loc în sala de concerte a Institutului în prima joi a lunii, din februarie până în iunie (iulie) şi din octombrie până în decembrie. Programul a atras până acum o serie întreagă de muzicieni de primă mână şi de ansambluri renumite, care au reuşit să ofere publicului interpretări de cea mai înaltă ţinută ale pieselor enesciene. Din octombrie 2011, Institutul Cultural Român din Londra acordă Bursa Enescu câte unui student eminent la Royal Academy of Music şi Guildhall School of Music and Drama. În luna decembrie, ambiţiosul program derulat de ICR Londra va continua cu un concert de gală cu ocazia Zilei Naţionale, susţinut de soprana Alexandra Coman, acompaniată la pian de Livia Teodorescu Ciocănea, organizat în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Violoncelistul de origine română Cătălin Ilea a devenit după terminarea studiilor membru şi mai apoi prim violoncelist al Filarmonicii "George Enescu", iar la doar 29 de ani preia catedra de muzică de cameră a Academiei de Muzică din Bucureşti. Stabilit în 1977 în Germania, violoncelistul câştigă numeroase premii internaţionale şi ocupă poziţia de prim violoncelist al Orchestrei Simfonice din Wuppertal şi mai apoi al "Philharmoniei Hungarica". Din 1994 este profesor la Universität der Künste din Berlin. Solist, dirijor şi pianist, Michael Abramovich s-a născut la Bucureşti şi a studiat la Academia de Muzică Rubin şi la Manhattan School of Music din New York, unde a debutat ca solist în 1994, la Merkin Hall. De-a lungul carierei a susţinut concerte pe scena faimosului Concertgebouw Amsterdam, a Mozarteum-ului Salzburg, a Filarmonicii din Köln, în Sala Laeisz la Hamburg, la Birmingham Symphony Hall sau la Palais des Beaux-Arts, Bruxelles.