Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Un papirus românesc vechi, restaurat în Rusia, se întoarce acasă
Un papirus descoperit în 1959 la Mangalia, an în care a fost trimis la Moscova pentru restaurare şi conservare, va fi predat oficial, săptămâna viitoare, de reprezentanţi ai centrului de restaurare din Rusia celor de la Muzeul de Arheologie "Callatis". Potrivit specialiştilor, acest papirus prezintă o importantă valoare istorică, fiind unic în Europa. După ce a fost trimis la Moscova, despre papirusul datat secolul IV î.Hr. nu s-a mai ştiut nimic timp de o jumătate de secol. În lucrările de specialitate, dar şi în diverse alte reviste şi ziare, s-a menţionat că acest papirus s-a distrus în contact cu aerul şi lumina soarelui.
Recent, reprezentanţii Muzeului de Arheologie "Callatis" Mangalia au regăsit papirusul şi au reuşit, cu sprijinul municipalităţii, să-l aducă în ţară.