Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Un student ieşean este finanţat de o agenţie de cercetare din SUA
Un student excepţional, înscris la două universităţi din Iaşi, va primi finanţare din SUA pentru participarea la un seminar internaţional.
Ciprian Costin a fost admis ca participant la un seminar de opt săptămâni despre tehnologia limbajului uman, în SUA, conform celor precizate de rectorul Universităţii „Al. I. Cuza“, Vasile Işan. El a câştigat un concurs de finanţare din partea agenţiei federale americane NSF (National Science Foundation), care sponsorizează aproximativ 20% dintre cercetările universitare americane. NSF a ales candidatura lui Ciprian Costin dintr-un număr de 80 de alte dosare şi îi va acorda o bursă de 5.000 de dolari pentru a acoperi costurile participării la ediţia din 2008 a „Workshop on Human Language Technology“, eveniment ce se va desfăşura între 23 iunie şi 15 august 2008 în Maryland, SUA, după cum a spus rectorul Vasile Işan. Ciprian Costin este student în anul al II-lea la Facultatea de Informatică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ şi la Facultatea de Compoziţie, Muzicologie, Pedagogie Muzicală şi Teatru a Universităţii de Arte „George Enescu“, unde studiază pianul. În liceu, a fost unul dintre puţinii elevi ieşeni care a reuşit să promoveze doi ani într-unul singur iar apoi a intrat la facultăţile menţionate cu mediile 9,96 şi 10. În cariera sa a obţinut peste 30 de premii la muzică, matematică şi pian şi a concertat în ţări ca Franţa, Germania, Italia şi Olanda. (O.R.)