Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Un student la Filosofie, „rector pentru o zi“ al Universităţii „Cuza“ din Iaşi
Daniel Rareş Obadă a deschis uşa cabinetului său de rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ (UAIC), pregătit pentru o zi încărcată. Primul lucru pe agenda de zi a fost întâlnirea cu directorul general administrativ al Universităţii, Bogdan Eduard Pleşcan. „Domnul Rector“ Rareş Obadă a vorbit pe larg cu acesta despre problemele administrative ale universităţii, campusurile UAIC şi cantina nou renovată, conform biroului de promovare al Universităţii.
Rareş, student la Facultatea de Filosofie - specializare Comunicare şi Relaţii Publice, în anul al III-lea, a devenit rector peste noapte. El a fost ales „rector“ de Asociaţia Studenţilor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, cei care au organizat evenimentul „Rector pentru o zi“, în cardul Festivalului Studenţiada. Pentru a-şi intra pe deplin în atribuţii, Rareş Obadă a lucrat în cabinetul rectorului, a avut şedinţe administrative, s-a întâlnit cu studenţii şi a participat chiar la un curs, susţinut de Vasile Işan, rectorul UAIC în restul celor 364 de zile. Îmbrăcat în ţinută lejeră, rectorul studenţilor a precizat că, uneori, îmbrăcămintea excesiv de sobră a profesorilor poate impune o distanţă în faţa studenţilor, care şi-ar dori o relaţie mai apropiată de comunicare. Rareş a putut afla astfel despre ce implică munca de conducere a unei universităţi cu 35.000 de studenţi, 1.000 de profesori şi peste 1.000 de angajaţi. El s-a interesat, în primul rând, de facilităţile pentru studenţi, precum spaţii de învăţământ şi de cazare. La sfârşitul zilei de lucru, a avut o scurtă întrevedere în faţa universităţii cu deţinătorul de anul trecut al titlului de „Rector pentru o zi“, Mihai Varvaroi. „Cel mai emoţionant moment a fost acela în care am intrat în biroul rectorului şi am stat în capul mesei, pe scaunul acestuia, pentru că am avut, într-adevăr, un sentiment aparte, simţind că sunt în locul în care se iau toate hotărârile importante ce ghidează destinul acestei Universităţi, prin care au trecut oameni atât de valoroşi. Cred că este un exerciţiu care ar trebui făcut mai des, pentru ca studenţii să simtă că fac parte cu adevărat din această instituţie“, a declarat Daniel Rareş Obadă, rectorul pentru o zi. Manifestarea „Rector pentru o zi“ este la a doua ediţie, anul trecut fostul rector Dumitru Oprea şi-a cedat cabinetul şi atribuţiile studentului Mihai Varvaroi, de la Facultatea de Matematică, aşa cum a transmis biroul de promovare al UAIC.