Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Universitatea „Cuza“, membru fondator al Institutului European de Magnetism Molecular
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi este membru fondator al Institutului European de Magnetism Molecular, prima organizaţie europeană de cercetare în acest domeniu. La acest proiect, universitatea ieşeană participă prin Centrul de Excelenţă CARPATH („Centre for Applied Research in Physics and Advanced Technologies“), condus de prof. univ. dr. Alexandru Stancu, de la Facultatea de Fizică, conform celor precizate de prorectorul cu strategia universitară, pr. Gheorghe Popa.
Actul de înfiinţare al Institutului a fost semnat pe 12 martie la Florenţa, Italia, iar la semnare au participat cei 15 membri fondatori, printre care universităţi din Italia, Spania, Polonia, Portugalia, Marea Britanie, Elveţia, Olanda şi România. Înfiinţarea Institutului este rezultatul activităţii universităţii în cadrul proiectului european MAGMANet („Molecular Approach to Nanomagnets and Multifunctional Materials“), un proiect FP 6 de tip Reţea de Excelenţă. Acest eveniment marchează recunoaşterea nivelului cercetării ştiinţifice de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ într-un domeniu de vârf: nanotehnologii moleculare. În ultimii doi ani, universitatea a primit, din partea Agenţiei Naţionale de Cercetare Ştiinţifică, prin Platforma de Formare şi Cercetare Interdisciplinară - AMON, condusă de prof. univ. dr. Alexandru Stancu, fonduri de aproximativ două milioane de euro pentru dotarea cu aparatura performantă. Laboratoarele de magnetism şi cel de calcule avansate ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ sunt, astfel, integrate în reţeaua laboratoarelor Institutului European de Magnetism Molecular şi ale Reţelei de Excelenţă MAGMANet, a mai spus prorectorul pr. Gheorghe Popa.