Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Universitatea „Spiru Haret“ - pe lista instituţiilor acreditate
Universitatea „Spiru Haret“ a fost introdusă pe lista instituţiilor de învăţământ superior particular acreditate, cu precizarea clară a specializărilor şi programelor de studii acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu, a spus, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Munteanu, conform Mediafax.
Facultatea de Drept a Universităţii „Spiru Haret“ (USH) va avea 4 ani de studii şi 240 de credite şi va organiza cursuri doar la zi sau cu frecvenţă redusă, USH fiind introdusă pe lista instituţiilor de învăţământ superior particular acreditate cu precizarea clară a specializărilor şi programelor. Facultatea de Drept şi Administraţie Publică de la USH poate organiza cursuri la zi sau cu frecvenţă redusă, dar va trebui să extindă creditele de la 180 la 240. USH poate organiza, în anul universitar 2009-2010, cursuri la 31 de facultăţi şi 52 de specializări, doar la forme de zi sau cu frecvenţă redusă. Majoritatea specializărilor au 180 de credite, cu excepţia Facultăţii de Drept şi a specializării Drept de la facultăţile din Braşov, Constanţa, Craiova şi Râmnicu Vâlcea (240), a Facultăţii de Medicină Veterinară (360) şi a Facultăţii de Arhitectură (360), conform Mediafax. Din cele 52 de specializări autorizate sau acreditate provizoriu, 34 pot organiza doar cursuri de zi, celelalte 18 având atât formă de învăţământ de zi, cât şi cu frecvenţă redusă. Cursuri cu frecvenţă redusă pot fi organizate la specializările Drept, Filosofie, Finanţe şi Bănci, Administraţie Publică, Constabilitate şi Informatică de Gestiune şi Jurnalism, precum şi la Muzică, Limba şi Literatura Română, Istorie.