Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Universităţile preferate ale elevilor români sunt cele britanice
Peste 40 de universităţi din Olanda, Marea Britanie, Danemarca, Italia, Spania, Austria, Franţa, Belgia şi Elveţia, Suedia, Turcia, Grecia, Germania, Bulgaria, Polonia îşi prezintă sâmbătă şi duminică oferta educaţională în cadrul celei de-a XVII-a ediţii a târgului World Education University care are loc la Bucureşti.
În cadrul evenimentelor, elevii şi absolvenţii de liceu şi părinţii acestora au ocazia să se întâlnească cu reprezentanţii universităţilor prezente la târg şi se pot informa direct de la aceştia cu privire la modul de înscriere, admitere şi cum să aplice pentru a deveni studenţi.
Accesul se face gratuit în baza formularului de înscriere electronic completat în prealabil.
“Numărul românilor care studiază în universităţi britanice a crescut cu 7% în acest an, potrivit sondajului Agenţiei Britanice de Statistică, pe fondul unei scăderi în medie cu 6% a studenţilor din alte ţări europene”, a declarat pentru Agerpres coordonatorul proiectului pentru România Svetlan Danev.
El a spus că 2.730 de români au depus dosare de admitere în acest an pentru Marea Britanie, faţă de 2.250 anul trecut. Totodată, Danev a mai afirmat că 60% dintre candidaţii la târgul World Education au preferat să studieze în Marea Britanie, urmată de ţări precum Olanda, Danemarca şi Franţa.
Liceele cu cei mai numeroşi elevi care au plecat să studieze la universităţi de elită din străinătate în anul 2013-2014 prin proiectul World Education sunt Colegiile Tudor Vianu, I.L. Caragiale, Gheorghe Lazăr, Sf. Sava, Mihai Viteazu, George Coşbuc, Cantemir Vodă, Virgil Madgearu, Spiru Haret şi Şcoala Internaţională de Informatică Bucureşti.
“World Education University Fair este un târg de consultanţă educaţională dedicat tinerilor care îşi doresc să studieze în străinătate programe de licenţă, master sau MBA”, susţin organizatorii Integral Edu.
Târgul va fi organizat în 13 octombrie la Timişoara, în 15 octombrie la Galaţi şi în 16 octombrie la Constanţa.
Printre instituţiile de învăţământ superior prezente la târg se numără Hanze University of Applied Sciences - Olanda, Institute of Engineering, Hanze University of Applied Sciences Groningen-Olanda The Hague University of Applied Sciences- Olanda, Fontys University of Applied Sciences-Olanda, Stenden University of Applied Sciences-Olanda, The University of Northampton-Marea Britanie, University of Bradford-Marea Britanie, Saxion University of Applied Sciences-Olanda, Bangor University-Marea Britanie, London South Bank University-Marea Britanie, Domus Academy-Italia, Falmouth University-Marea Britanie, Leeds University Business School-Marea Britanie, University of Salford-Marea Britanie. (Oana Nistor)