Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Zece arbori cu zece poveşti la Dino Parc Râşnov
O expoziţie inedită cu rol educativ, care are ca tematică principală protejarea pădurii şi a mediului înconjurător, denumită „Pădurea Magică a Dinozaurilor”, a fost inaugurată la Dino Parc Râşnov şi aduce în atenţia publicului zece arbori din specii diferite, transformaţi în personaje de basm.
„Această expoziţie are la bază dragostea noastră pentru pădure şi grija pentru conservarea acesteia. Ne dorim ca vizitatorii noştri, în special cei mici, să ajungă să protejeze natura şi pădurea şi să înveţe să recunoască 10 specii diferite de arbori, în funcţie de scoarţă, frunze, fructe şi alte caracteristici”, a declarat Adrian Apostu, managerul parcului, potrivit unui comunicat. Aşadar, zece arbori din specii diferite au primit nume de personaje de basm, cum ar fi Voinicul din Deal, Cavalerul Neînfricat sau Năzdrăvanul Pădurii. Fiecare arbore are în spate o poveste interesantă, spusă într-un limbaj atractiv pentru copii, din care nu lipsesc informaţiile despre durata de viaţă, dezvoltare, evoluţie şi utilizări practice.
Cei zece arbori sunt personificaţi şi prin intermediul accesoriilor personalizate, de la feţe expresive la pălării, ochelari, braţe.
„Ne-am gândit la toate aceste accesorii haioase pentru a atrage copiii către panourile descriptive plasate lângă fiecare arbore din cadrul expoziţiei şi pentru a le stârni interesul celor mici pentru a învăţa despre natură şi importanţa protejării acesteia. Pentru a înţelege cât mai bine acest lucru, copiii vor trebui să citească poveştile magice ale arborilor”, a adăugat Adrian Apostu.
Dino Parc se află în imediata apropiere a Cetăţii Râşnov, pe un traseu impresionant cu 55 de dinozauri, în mărime naturală, atestaţi ştiinţific. Parcul dispune de locuri de joacă pentru copii, căsuţe în arbori, un cinematograf 9D, traseu de aventură, labirint laser, expoziţii unicat şi multe zone interactive.