Una dintre provocările permanente ale preotului, înclinat spre „arta oratoriei”, este cea de a nu repeta, de la o predică la alta, aceleași idei și teme care ar putea plictisi auditoriul, deja familiarizat cu
Zeci de instituţii de învăţământ din străinătate îşi prezintă oferta la Bucureşti
Aproximativ 80 de instituţii de învăţământ - licee, universităţi, dar şi centre de cursuri şi de tabere din străinătate îşi prezintă oferta educaţională sâmbătă şi duminică la Bucureşti, în cadrul World Education Fair, destinaţia cea mai căutată de către studenţii români pentru studii de licenţă şi masterat rămânând Marea Britanie.
„Ediţia din această primăvară întruneşte 80 de instituţii din străinătate, fie că vorbim despre organizaţii care oferă tabere de limbi străine pe perioada verii ori licee din străinătate sau universităţi din afară. Cele mai populare programe pentru studenţii români sunt cele adresate afacerilor şi managementului, urmate de cele din industria IT şi computer science, apoi arhitectură şi medicină”, a declarat, pentru Agerpres, Ana Maria Papp, manager IntegralEdu, organizator al târgului.
Potrivit acesteia, destinaţia cea mai căutată de către studenţii români este în continuare Marea Britanie.
„Avem aprobarea Guvernului britanic că toate împrumuturile pentru programele de licenţă sau master oferite de către Guvernul britanic rămân disponibile şi pentru acest an, respectiv şi progresia acestor studenţi pentru anul II sau III până la finalizarea programului va fi acoperit de către împrumut. În ceea ce priveşte ce caută studenţii români la Târgul World Education, aici vorbim despre categorii de vârste diferite. Avem părinţi care sunt interesaţi să îşi trimită copiii într-o tabără de limbi străine. Chiar avem o ofertă interesantă - o tabără în Dubai, avem şi tabere organizate în Bulgaria cu profesori nativi. În funcţie de bugetul fiecărei familii, putem identifica destinaţia cea mai potrivită şi tabăra cea mai potrivită pentru copilul său”, a explicat Papp.