Alegerile prezidențiale și legislative din Statele Unite au venit și s-au dus. A curs multă cerneală și s-au agitat mulți biți. Urmează alegerile din România. Unii s-au bucurat, alții mai puțin.
Biografii luminoase: Fiodor Mihailovici Dostoievski (1821-1881)
A fost unul dintre cei mai importanţi scriitori ruşi, ale cărui opere au avut un efect profund asupra ficţiunii din secolul al XX-lea. Operele sale demonstrează un talent extraordinar de pătrundere a psihologiei umane şi analiză a politicii sociale şi spirituale a societăţii din Rusia epocii sale. Multe dintre operele sale au fost profetice, Dostoievski fiind considerat un precursor al unor idei moderne. Se spune despre el că este părintele existenţialismului, în special în „Note din subterană“, volum descris de Walter Kaufmann drept „cea mai bună uvertură pentru existenţialism scrisă vreodată“.
El este unul dintre cei mai importanţi scriitori din literatura universală, a cărui operă este o strălucită replică literară şi filosofică la criza socială şi spirituală a vremii sale, zugrăvind ciocniri polifonice între personaje originale şi paradoxale, aflate într-o permanentă şi pasionantă căutare a armoniei sociale şi umane, marcate de un profund psihologism şi tragism. Cărţile celebrului scriitor rus („Crimă şi pedeapsă“, „Idiotul“, „Fraţii Karamazov“, „Amintiri din casa morţilor“) sunt traduse şi comentate în întreaga lume, multe dintre acestea fiind ecranizate sau transpuse în celebre spectacole de teatru.