Alegerile prezidențiale și legislative din Statele Unite au venit și s-au dus. A curs multă cerneală și s-au agitat mulți biți. Urmează alegerile din România. Unii s-au bucurat, alții mai puțin.
Familia, fundamentul societăţii creştine
Credința în Dumnezeu și dragostea de ţară sunt valorile fundamentale pe care le-am moştenit de la înaintaşii noştri. Noi suntem datori să apărăm valorilor milenare creştine ale poporului român într-o societate în care diverse ideologii încearcă descreștinarea lumii în care trăim.
Avem datoria să mărturisim valorile credinței noastre, între care la loc de cinste se află familia creştină. Ea stă la baza unei societăţi în centrul căreia stau valorile aduse de Evanghelia lui Hristos.
O societate creştină are ca fundament social familia care se naşte prin Taina Sfintei Cununii ce binecuvântează legătura dintre un bărbat şi o femeie întemeiată prin acord liber consimţit.
La baza familiei creştine stă starea de jertfelnicie fundamentată pe iubire, din care izvorăşte respectul reciproc al soţilor: bărbat şi femeie.
Căsătoria dintre bărbat şi femeie a fost binecuvântată de Dumnezeu în Rai, iar când Fiul lui Dumnezeu a venit să mântuiască neamul omenesc, prima minune a săvârşit-o la Nunta din Cana Galileei. Astfel, Dumnezeu arată că ce a binecuvântat în Rai binecuvântează şi în lumea aceasta, şi anume căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.
Fiind binecuvântată de Dumnezeu prin Taina Nunţii, familia creştină are ca principal scop mântuirea prin împlinirea scopurilor căsătoriei, şi anume: ferirea de păcat, naşterea de prunci şi întrajutorarea.
Familia stă la baza societăţii creştine, fără ea nu putem concepe lumea noastră, pentru că este modul prin care ne manifestăm comuniunea şi iubirea cu care ne-a binecuvântat Dumnezeu. În acelaşi timp, familia creştină este şi spaţiul în care dăinuim prin copiii noştri şi datorită lor amintirea noastră rămâne şi după ce nu mai suntem în lumea aceasta.
În concluzie, nu putem concepe o societate creştină fără familie, pentru că prin ea împlinim porunca divină de la creaţie: „Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul...” (Facerea 1, 28)