Un sultan luminat și reformist, Abdul-Medjid, a reușit să pună la loc în 1852 steaua de argint furată din Biserica Nașterii Domnului din Betleem, pe care scria așa: „Hic de Virgine Maria Jesus Christus natus es
Lupul pe care îl hrănești
Am auzit de curând o reclamă la televizor care suna cam aşa: „Crezi că poţi schimba societatea în care trăieşti? Crezi că este posibilă o lume mai bună? Noi spunem că da. Acum ai şansa să transformi visul. Poţi construi o societate unde tu îţi alegi regulile şi legile după care vrei să trăieşti”.
Toţi ne dorim o lume mai bună, o lume fără corupţie, o lume dreaptă, o lume cinstită. Pentru a scăpa totuşi de rău, pentru ca lumea aceasta în care trăim să fie mai bună, trebuie ca răul din inimile noastre să moară, fie şi cât de puţin.
Odată, un bunic i-a spus nepotului său că vrea să-i dezvăluie un mare secret.
Despre ce este vorba bunicule?, a întrebat copilul foarte curios.
În fiecare dintre noi există o luptă, spuse bătrânul, la fel ca bătălia dintre doi lupi. Un lup este rău, el este stăpânul invidiei, aduce cu sine gelozia, suferinţa, egoismul, ambiţia, minciuna. Celălalt lup este bun, el deţine cheile păcii, ale speranţei, ale adevărului şi bunătăţii, ale credinţei.
Nepotul a rămas un pic confuz şi l-a întrebat pe bătrân: Bine, bine, bunicule, dar care lup va câştiga în final? Bătrânul a zâmbit şi a răspuns: Va câştiga lupul pe care îl hrăneşti.