Un sultan luminat și reformist, Abdul-Medjid, a reușit să pună la loc în 1852 steaua de argint furată din Biserica Nașterii Domnului din Betleem, pe care scria așa: „Hic de Virgine Maria Jesus Christus natus es
Un cotidian promotor al valorilor noastre creștine, culturale, sociale
Ajuns la numărul 5.000, Ziarul Lumina și-a cucerit un loc de mare vază în peisajul presei de spiritualitate românească, fiind așteptat, căutat, prețuit tot mai mult de cititori. Faptul nu a fost deloc simplu, fiindcă piața este suprasaturată și pentru că astăzi calitatea se impune foarte greu. Lipsa de educație școlară temeinică, subțierea tot mai accentuată a disciplinelor de cultură generală, laicizarea vieții sociale și demonizarea credinței creștine, dar mai ales „corectitudinea politică”, „cultura anulată” și toate preceptele acestea ale neomarxismului - susținut în chip subtil și voalat ori de-a dreptul pe față, chiar ostentativ - reprezintă un mare handicap pentru demersurile de explicare, promovare și susținere a valorilor consacrate care au construit lumea de până acum, care au garantat funcționarea bună ori măcar acceptabilă a societății și care ar fi putut asigura perpetuarea ei. În acest cadru nefavorabil, apărut când bătea un vânt neprielnic, cotidianul vegheat de Patriarhia Română s-a impus treptat ca un comunicator excelent, ca un furnizor profesionist de știri, atent la veridicitate și la echilibru, ca un promotor al valorilor noastre creștine, culturale, sociale. Remarcăm, în același timp, adaptarea mesajului Ziarului Lumina la contemporaneitate, modernitatea discursului, limbajul accesibil publicului larg, frumusețea gândului redactorilor, generozitatea ideilor și farmecul sentimentului sincer, ajuns la sufletele receptorilor.
De aceea, felicităm colectivul Ziarului Lumina, ajuns la numărul 5.000, îi dorim să știe mereu să răspândească „lumina din lumină” și să fie sărbătorit și la numărul 10.000 și mereu de-acum încolo, cât vor fi credință și bună-cuviință pe lumea aceasta. La mulți ani!