Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
12 morţi în catastrofa aviatică de la Tuzla
Bilanţul accidentului aviatic produs luni, la Tuzla, se ridică la 12 morţi şi doi răniţi. Avionul a avut probleme la decolare, după un zbor de doi kilometri prăbuşindu-se şi luând foc.
Potrivit anchetatorilor, la momentul accidentului, în avionul de tip Antonov An-2 erau, în total, 14 persoane. Operaţiunea de descarcerare a victimelor accidentului de la Tuzla a durat mai multe ore şi s-a încheiat în noaptea de luni spre marţi, în timp ce ancheta la faţa locului pentru a stabili cauzele accidentului continuă. Conform unor surse din rândul investigatorilor, sunt cercetate două variante care ar fi dus producerea accidentului, una dintre acestea fiind o defecţiune tehnică, iar cea de-a doua o eroare umană, specialiştii inclinând mai degrabă spre cea de-a doua variantă. O versiune oficială legată de cauza accidentului aviatic de la Tuzla va fi prezentată după finalizarea anchetei. Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că în urma acestui grav accident şi-au pierdut viaţa patru militari din cadrul Forţelor Aeriene şi opt din cadrul Forţelor Navale, cu vârste între 22 şi 49 de ani, majoritatea acestora fiind necăsătoriţi. Potrivit unor surse din cadrul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene "Aurel Vlaicu" de la Boboc, citate de Mediafax, printre cei 12 militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic se numără şi căpitanul Lavinia Guiţă, singura femeie din cadrul unităţii de la Boboc care pilota avionul de tip AN2. O comisie de investigaţie tehnică, numită prin ordin al ministrului Apărării Naţionale, cercetează împrejurările producerii catastrofei. Avionul de tip Antonov An-2 este cunoscut ca fiind cel mai mare avion de transport biplan. El a intrat în serviciul Forţelor Aeriene Române în anul 1977, iar în prezent este folosit pentru antrenamentul paraşutiştilor. Starea celor doi militari răniţi, căpitanul Daniel Bâlsanu şi maistrul militar clasa a IV-a Marius Nazare, este stabilă în momentul de faţă, aceştia fiind internaţi la Spitalul Militar pentru investigaţii medicale suplimentare şi tratament.