Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială 2014, anul ONU al agriculturii familiale

2014, anul ONU al agriculturii familiale

Data: 01 Decembrie 2013

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, a admis, în cadrul unei conferinţe organizată de Comisia Europeană, că agricultura familială se confruntă în prezent cu o serie de provocări, precum schimbarea climatică şi creşterea cererii alimentare, iar pentru a transforma aceste provocări în oportunităţi este nevoie de un efort comun la toate nivelurile - guvernamental, al instituţiilor internaţionale şi al organizaţiilor societăţii civile. Cioloş şi-a exprimat, în cadrul conferinţei, sprijinul pentru Anul internaţional ONU al agriculturii familiale 2014 şi a subliniat importanţa acesteia în lume. ”Fermele familiale reprezintă peste 80% din ferme, deci sunt peste 500 de milioane în total. Lumea este hrănită de fermele familiale. Există mai multe tipuri de agricultură familială, de la cea de subzistenţă la cea orientată spre piaţă, intensivă, bazată pe tehnologii moderne. Această diversitate reprezintă un capital. Fermele de familie joacă un rol economic, în termeni de securitate alimentară, dar au şi o funcţie socială, structurând zonele rurale”, a declarat oficialul european.