Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, recomandă cumpărătorilor să fie foarte atenţi la preţuri în perioada reducerilor de iarnă şi să se informeze
347 de miliarde de euro pentru dezvoltare regională în următorii şase ani
UE alocă peste 35% din bugetul său anual pentru realizarea unor obiective de politică regională care vizează promovarea creării unor condiţii favorabile creşterii economice, care să permită ţărilor mai puţin dezvoltate ale UE să beneficieze de o infrastructură şi de standarde de viaţă comparabile cu cele din restul Uniunii, de stimularea competitivităţii şi a creării de noi locuri de muncă şi de ameliorarea cooperării transfrontaliere şi între regiuni.
Suma totală alocată realizării acestor obiective, în perioada 2000-2006, se ridică la 223 de miliarde de euro. Ţările vizate au datoria de a organiza controale, de a stabili bugete şi alte mecanisme prin care să garanteze că fondurile primite sunt cheltuite aşa cum se cuvine. Comisia Europeană evaluează anual modul în care sunt cheltuite aceste „bugete de coeziune“, în cadrul acţiunii de revizuire a politicii sale regionale. 2007 a fost primul an al noului ciclu de finanţare. „Am adoptat peste 400 de programe pentru perioada 2007-2013, graţie excelentei cooperări pe care o avem cu statele membre“, a explicat comisarul european Danuta Hübner. „În acest moment, cea mai mare provocare este să menţinem acest entuziasm“, a adăugat Hübner. Odată aprobat un program elaborat pentru o perioadă de şase ani, autorităţile naţionale şi regionale trebuie să selecteze şi să monitorizeze numeroase proiecte care să conducă la realizarea acestuia. În anul 2007, politica regională a UE a antrenat schimbări esenţiale în noile state membre, care au profitat rapid de avantajele oferite de fondurile structurale. UE speră că politica sa de coeziune va duce la accelerarea creşterii economice şi la crearea de noi locuri de muncă. Atingerea acestor obiective se va sprijini, în perioada 2007-2013, pe un buget de peste 347 de miliarde de euro.