Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
350 miliarde de euro anual pentru reducerea emisiilor de CO2
Costurile anuale globale pentru reducerea emisiilor de carbon se vor încadra între 200 şi 350 de miliarde de euro până în 2030, reprezentând mai puţin de 1% din produsul intern brut mondial estimat pentru 2030, potrivit unui calcul al companiei de consultanţă McKensey, citat de EuropeanVoice.com. Finanţarea totală în acest scop va fi de 530 de miliarde de euro până în 2020, mai puţin decât planul american de salvare a băncilor, respectiv de 810 miliarde de euro până în 2030, sume care se încadrează în posibilităţile de finanţare existente pe piaţă, potrivit EuropeanVoice.com.
Dacă ar fi luate măsurile adecvate, ar exista şanse de stabilizare a emisiilor până în 2030 la nivelurile din 1990 sau cu 50% sub emisiile rezultate, dacă afacerile ar fi derulate în mod obişnuit. La finalul acestui an, reprezentanţii a 170 de naţiuni semnatare ale Convenţiei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice se vor întâlni la Copenhaga, unde vor negocia un nou acord internaţional privind încălzirea climatică şi schimbările climatice. Negocierile se vor axa pe modalităţi de reducere a gazelor cu efecte de seră, cantităţi şi perioada de timp în care acestea să aibă loc. Acordul ar putea intra în vigoare din 2012, când expiră protocolul de la Kyoto.