Camera Deputaţilor, ca for decizional, a adoptat, zilele trecute, o propunere legislativă mult așteptată de fermieri. Actul normativ modifică Legea nr. 287/2009 privind Codul civil în sensul instituirii duratei are
Aici, Vocea Americii!
Înfiinţat de Guvernul SUA, la inițiativa preşedintelui Franklin D. Roosevelt, postul de radio Vocea Americii (Voice of America - VOA) a emis prima dată către Europa via BBC, în limba germană, la 24 februarie 1942, pentru a combate propaganda nazistă cu informaţii precise şi imparţiale. Crainicul William Harlen Hale a început primul program al postului cu cuvintele: „Aici este Vocea Americii. În fiecare zi, la aceeaşi oră, noi vom anunţa ştirile de război. S-ar putea ca veştile să fie bune sau proaste, dar, oricum, veţi afla adevărul”.
Prima emisiune în limba română a fost transmisă în 2 noiembrie 1942, potrivit www.iiccmer.ro. O serie de personalităţi ale exilului românesc au lucrat la Vocea Americii, printre care: Şerban Vălimărescu şi Dimi Popescu (foşti diplomaţi), Florica Vişoianu cu numele de microfon Florica Neculce (soţia fostului ministru de externe Constantin Vişoianu), Gheorghe Bumbeşti. De asemenea, de la microfonul VOA au putut fi auziți: Mircea Eliade, generalul Rădescu, Constantin Vişoianu, Mihail Fărcăşanu etc. Secţia de limba română avea două programe de zi, ambele de câte o jumătate de oră.
În prezent, Vocea Americii emite din Washington DC pe unde scurte sau FM, online, satelit sau cablu, 24 de ore din 24, oferind emisiuni în peste 40 de limbi străine unei audienţe săptămânale estimate la peste 311 milioane de oameni, potrivit www.insidevoa.com. Motto-ul postului, adoptat în anul înfiinţării, este: „Vom spune adevărul!”