Ordonanța adoptată de Guvern la 30 decembrie 2024 include și măsuri care privesc agricultura și industria agroalimentară. Printre acestea se numără: eliminarea facilităților fiscale pentru angajații din cele
Al treilea Pod de flori peste Prut, la Ungheni
Mâine, 11 iulie, la Ungheni, va fi refăcut Podul de flori, mii de români de pe ambele maluri ale Prutului fiind aşteptaţi să susţină gestul simbolic iniţiat de mai multe organizaţii nonguvernamentale din Basarabia şi România care militează pentru unire. „Ne pregătim din toate satele și orașele și venim la Prut, pentru a arăta că este râu intern, și nu graniţă”, anunţă organizatorii. După ora 10:00 va avea loc un program artistic desfăşurat pe ambele maluri ale Prutului, iar podul feroviar va putea fi străbătut, în premieră după 20 de ani, pe jos. În acelaşi loc vor fi întâmpinaţi şi tinerii basarabeni care au pornit pe jos, din Chişinău, în data de 5 iulie, în Marşul lui Ştefan cel Mare, pentru a ajunge duminică, 12 iulie, la Bucureşti, unde va fi organizată o manifestaţie de susţinere a ideii unioniste. În perioada anilor 1990-1991 s-au desfăşurat numeroase acţiuni culturale, sub deviza „Prutul lacrimilor noastre să-l acoperim cu flori”, ce îşi propunea reîntregirea României.
Primul Pod de flori, la care au participat peste un milion de oameni, a fost organizat pe 6 mai 1990, dată la care cetăţenii români au putut trece frontiera către Basarabia, fără paşaport şi fără viză, prin opt puncte de trecere peste Prut. Al doilea Pod de flori a avut loc la 16 iunie 1991, ocazie cu care cetăţenii moldoveni au putut intra în România fără acte. (Oana Nistor)