Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Alegeţi cu grijă prestatorul de servicii!
În primă instanţă, înainte de optarea pentru serviciile unui furnizor, consumatorul trebuie să cunoască faptul că agentul economic prestator de servicii nu are voie să stipuleze clauze abuzive în contractele încheiate cu consumatorii. Toate contractele încheiate între comercianţi şi consumatori, pentru vânzarea de bunuri sau servicii, trebuie să conţină clauze clare, care să nu fie confuze şi pe care consumatorii să le poată înţelege fără a deţine cunoştinţe de specialitate.
Înainte de luarea unei decizii privind alegerea unui furnizor de servicii, trebuie luate în calcul sfaturile recomandate de specialiştii în protecţia consumatorului: - Hotărâţi cât puteţi şi doriţi să cheltuiţi, dar nu daţi această informaţie comerciantilor; - Clarificaţi exact ce activitate doriţi să se desfăşoare. Scrieţi detaliile exacte a ceea ce doriţi să se realizeze; - Alegeţi un furnizor care se specializează în tipul şi mărimea activităţii care doriţi să se realizeze şi verificaţi dacă au asigurare; - Obţineţi diferite oferte care să detalieze exact ce trebuie făcut şi preţul pe care trebuie să îl plătiţi. Reţineţi că cea mai ieftină ofertă nu este neaparat şi cea mai bună, cum nici cea mai scumpă nu este, întotdeauna, şi cea mai bună; - Cereţi referinţe anterioare şi cercetaţi-le; - Evitaţi să plătiţi cash, din start, şi cereţi, întotdeauna, o chitanţă, indiferent dacă aţi achiziţionat o pâine sau un obiect de folosinţă îndelungată. Cum găsiţi un comerciant de încredere: - Întotdeauna, încercaţi să urmaţi o recomandare personală şi evitaţi pe cât posibil reclamele sclipitoare. - Recomandările personale pot fi valoroase dacă vin de la o persoană informată, cu experienţă. Evitaţi, pe cât posibil, recomandările venite din partea persoanelor neabilitate să-şi dea cu părerea; - Dacă este posibil, încercaţi să găsiţi exemple ale activităţii comerciantului, înainte să luaţi o decizie; - Asiguraţi-vă că ştiţi adresa corectă a comerciantului; - Nu vă grăbiţi să luaţi o decizie. Dacă este o companie bună şi o afacere reală, aceasta va exista mai multe zile; - Verificaţ,i întotdeauna, ceea ce este scris cu litere mici. De cele mai multe ori, aşa se scriu cele mai importante clauze contractuale. (sursa: Ghidul cumpărătorului isteţ)