Camera Deputaţilor, ca for decizional, a adoptat, zilele trecute, o propunere legislativă mult așteptată de fermieri. Actul normativ modifică Legea nr. 287/2009 privind Codul civil în sensul instituirii duratei are
Amplă campanie de împădurire, în primăvară
Cea mai amplă campanie de împădurire a terenurilor degradate în vederea protejării solului, a refacerii echilibrului hidrologic şi a îmbunătăţirii condiţiilor de mediu va fi demarată în România în primăvara acestui an, a anunţat ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Costel Alexe, în cadrul unei întâlniri organizate cu membrii Asociaţiei Comunelor din România (ACoR).
„În primăvara acestui an, în cadrul Lunii Pădurii, vom demara cea mai amplă campanie de împădurire pe care a avut-o vreodată România. (...) Romsilva are şi va pune la dispoziţie materialul săditor, puieţii necesari pentru a acoperi toate suprafeţele în afara ariei pe care Regia Naţională a Pădurilor Romsilva o are în plan de împădurire”, a spus Alexe.
Potrivit ministerului, reprezentanţii ACoR au fost de acord ca Unităţile Administrative Teritoriale (UAT) să identifice cât mai repede terenurile degradate şi alte suprafeţe de teren în vederea începerii campaniei de împădurire. În acest sens, prim-vicepreşedintele asociaţiei, Mariana Gâju, a menţionat că măsurile de împădurire se aplică nu doar în zonele de munte, ci şi pentru toate terenurile de tip arabil sau degradate din mediul rural.
„Se referă şi la proiectele cu finanţare europeană, care să poată contribui practic la investiţii de biogaz, care să folosească aceste materiale rezultate în urma tăierii pădurilor sau materialele care sunt degradabile de pe terenul României”, a afirmat Gâju.
În cadrul întâlnirii, s-a discutat şi despre drumurile forestiere practicabile pe care autorităţile locale le pot întreţine dacă sunt preluate în administrarea comunei, birocraţia în privinţa obţinerii avizelor de mediu, colectarea selectivă a deşeurilor.