Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială ANPC: Nu cumpărați carne de miel din portbagajele mașinilor

ANPC: Nu cumpărați carne de miel din portbagajele mașinilor

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Data: 16 Aprilie 2025

Echipele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) sunt în aceste zile pe teren în toată ţara şi fac verificări la produsele din carne, inclusiv de miel, condiţiile de vânzare a ouălor şi a vopselelor pentru ouă, la băuturile alcoolice, produsele de patiserie (cozonaci, checuri etc.), ciocolată şi produse din cacao, pentru a se asigura că alimentele ce vor ajunge pe masa românilor de Paști sunt sigure pentru consum, potrivit directorului general al ANPC, Paul Anghel.

Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, responsabilul a readus în atenție câteva sfaturi privind alegerea produselor, astfel încât cumpărătorii să nu fie înșelați și sănătatea lor să nu fie pusă în pericol. „Nu cumpăraţi din portbagajele maşinilor, chiar dacă preţul e mic. Carnea trebuie să aibă un aspect proaspăt, miros plăcut, fără mucus sau culoare modificată. Verificaţi preţul de la raft cu cel de pe bon. (...) Evitaţi ouăle fisurate, murdare sau păstrate la temperatura mediului ambiant. Coaja trebuie să fie întreagă, iar la spargere albuşul să fie dens, gălbenuşul semiglobulos. În cazul ouălor vrac, trebuie să fie afişate clar: calitatea, greutatea, metoda de creştere şi data valabilităţii. (...) Nu folosiţi vopsele tipografice sau textile - pot fi toxice”, a transmis Anghel, potrivit Agerpres.

În cazul produselor de patiserie, reprezentantul ANPC recomandă cumpărarea acestora numai din locuri autorizate, unde personalul poartă echipament de protecţie. „Produsele neambalate să fie bine protejate şi servite cu ustensile. Etichetele trebuie să arate clar ingredientele şi data de valabilitate”, a menționat oficialul. (C. Z.)

Citeşte mai multe despre:   ANPC