Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Apa de la robinet din Argeş este potabilă
Probele de lapte praf şi apă plată analizate în cazul copiilor bolnavi din judeţul Argeş sunt conforme, iar apa din reţelele publice folosită la prepararea hranei copiilor internaţi în spital este potabilă, după cum au anunţat ieri reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş. Specialiştii DSP subliniază că în urma analizelor a rezultat că apa folosită la blocul alimentar al Spitalului de Pediatrie Piteşti, precum şi la domiciliile mai multor copii din Piteşti, Topoloveni şi Ştefăneşti este potabilă, potrivit comunicatului DSP Argeş citat de Agerpres. S-a stabilit, totodată, că şi apa minerală necarbogazoasă recoltată din două reţele de hipermarketuri este potabilă. În schimb, apa din sursă proprie folosită într-o gospodărie din Mărăcineni, care din declaraţiile părinţilor era folosită doar la prepararea supelor, precum şi cea de la un izvor public din Ştefăneşti, despre care tatăl a declarat că nu a fost folosită pentru hrana copilului, a fost găsită ca fiind nepotabilă.
O fetiţă diagnosticată cu sindrom hemolitic-uremic şi internată la secţia Terapie Intensivă a murit în noaptea de duminică spre luni la Spitalul „Marie Curie” din Capitală. În urmă cu o săptămână, o fetiţă din Topoloveni în vârstă de un an a murit la aceeaşi unitate medicală, fiind infectată cu o bacterie şi ulterior diagnosticată cu sindrom hemolitic-uremic. La Spitalul „Marie Curie” mai erau internaţi duminică 11 copii cu sindrom hemolitic-uremic. Autorităţile încearcă să stabilească sursa infecţiilor acestor copii şi dacă îmbolnăvirile au sau nu un numitor comun.