Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Asalt cu 70 de morţi la Moscheea Roşie din Pakistan
Cel puţin 70 de militanţi islamişti şi cursanţi ai şcolilor coranice au fost ucişi şi 15 răniţi, în asaltul lansat ieri dimineaţă de forţe pakistaneze asupra Lal Masjid (Moscheea Roşie), în centrul Islamabadului. Aproximativ 100 de ambulanţe s-au deplasat la moschee, pentru a transporta răniţii, iar personalul spitalului a fost plasat în stare de alertă. Televiziunea pakistaneză a anunţat şi decesul liderului religios Abdul Rashid Ghazi, care a dezminţit imediat informaţia despre moartea sa, la acelaşi post de televiziune. În „ultimul său mesaj“, Ghazi, care şi-a exprimat voinţa de a muri ca „martir“, a declarat că îşi va continua „misiunea“ de a impune în ţară Sharia (legea islamică).
Asaltul asupra lăcaşului de cult musulman a fost lansat la ora locală 04.00, după eşecul negocierilor dintre islamişti şi o delegaţie guvernamentală de 12 persoane, condusă fostul premier Chaudhry Shujaat Hussain. Armata a lansat prin porta-voce apeluri prin care avertiza persoanele aflate în moschee să iasă cu mâinile ridicate, sau vor fi ucise. Aproximativ 20 de copii reuşiseră se fugă, înaintea lansării asaltului final. Criza a început când 100 de militanţi islamişti, comandaţi de apropiaţi ai Al-Qaida, preluaseră, la începutul lunii, controlul asupra moscheii, unde au reţinut drept „scuturi umane“ cel puţin 300 de cursanţi ai celor două şcoli coranice din Lal Masjid, precum şi femei şi copii. În prezent, aproximativ 70% din lăcaşul de cult se află sub controlul forţelor pakistaneze, însă militanţii continuă să deţină subsolurile, precum şi complexul în care locuieşte personalul moscheii. Violenţele la Moscheea Roşie au început la 3 iulie, în contextul nemulţumirilor crescânde faţă de preşedintele pakistanez Pervez Musharraf, aliat al SUA în lupta împotriva terorismului. De atunci, s-au înregistrat, potrivit unui bilanţ anterior, cel puţin 87 de morţi, între care şi militari pakistanezi.