Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Au început protestele în Bucureşti
Sindicaliştii CNSLR Frăţia au protestat, ieri, în centrul Capitalei, deschizând seria acţiunilor de stradă anunţate de confederaţii, care i-au chemat în stradă pe toţi cei nemulţumiţi de măsurile de austeritate ale Guvernului.
Câteva mii de sindicalişti membri ai CNSLR Frăţia, din Bucureşti şi din alte judeţe ale ţării, s-au adunat, ieri, în Piaţa Revoluţiei din Capitală, pentru a protesta împotriva măsurilor de austeritate luate de Guvern. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat că, începând de la ora 10:00, în Capitală au sosit peste o sută de autocare şi 50 de microbuze cu participanţi la miting, iar la ora 12:00 numărul protestatarilor se apropia deja de 10 mii. Sindicaliştii prezenţi la miting le-au transmis guvernanţilor că nu au nevoie de solidaritate cu ei, că vor banii înapoi şi condiţii de viaţă decente, cerând, totodată, demisia preşedintelui ţării şi a membrilor Executivului. Reprezentanţii sindicatelor au făcut apel la unitate, în încercarea de a mobiliza masele. Protestele de ieri deschid seria acţiunilor de stradă din Capitală anunţate de confederaţiile sindicale pentru următoarele cinci zile. Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a spus că în toate zilele de proteste vor fi în stradă peste 20 mii de oameni. De asemenea, săptămâna viitoare vor începe protestele şi sindicaliştii Blocului Naţional Sindical, care au anunţat 15 mii de participanţi la marşul din Piaţa Victoriei până la Piaţa Muncii, care va avea loc în 28 septembrie, de la ora 12:00. Federaţiile sindicale constituite la nivel naţional cer revenirea la salariile din septembrie 2009, majorarea salariului minim pe economie la 750 de lei, atât pentru bugetari cât şi pentru angajaţii din societăţile comerciale, stoparea disponibilizărilor în sistemul bugetar şi în sistemul economic, păstrarea Codului Muncii şi a protecţiei salariaţilor la concedieri colective. Protestatarii mai vor blocarea iniţiativei de a desfiinţa contractul individual de muncă pe perioadă nedeterminată, contractul colectiv de muncă la nivel de ramură şi contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional. O altă solicitare este menţinerea actualei Legi a pensiilor, a vârstei de pensionare şi a modului de calcul al pensiei.