Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Aviaţia turcă atacă poziţiile kurzilor din Irak
Avioane ale armatei turceşti au atacat duminică dimineaţă mai multe sate din nordul Irakului controlate de rebelii kurzi, omorând o femeie şi rănind alte două persoane, într-unul dintre cele mai puternice raiduri împotriva combatanţilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK, separatist) efectuat în interiorul frontierelor irakiene. Raidurile aeriene au vizat regiunile muntoase care servesc drept ascunzători pentru rebelii separatişti din PKK, a indicat Statul Major General turc în cadrul unui comunicat. Bombardamentele au început la primele ore ale dimineţii, iar aparatele s-au întors în siguranţă la bazele lor.
Deasemeni, artileria turcă a continuat să bombardeze zona şi după retragerea avioanele de luptă înapoi pe teritoriul turcesc. Primarii din Jarawa şi Sankasar, două orăşele din nordul Kurdistanului irakian, au precizat că mai multe case şi şcoli au fost distruse în urma bombardamentelor. „Operaţiunile militare sunt îndreptate exclusiv împotriva ţintelor teroriste. Ele nu sunt conduse împotriva populaţiei civile din nordul Irakului sau a grupurilor locale care nu au legătură cu PKK“, a subliniat armata turcă în comunicatul oficial. Parlamentul turc a autorizat în octombrie a.c. guvernul să procedeze la incursiuni armate în nordul Irakului împotriva bazelor PKK, care luptă pentru independenţa regiunilor kurde din Turcia. Pentru a evita incursiunile armatei turce, preşedintele american George W. Bush a dat asigurări, la începutul lui noiembrie, că Statele Unite ale Americii îi vor oferi Turciei informaţii „în timp real“ referitoare la rebelii kurzi. De la debutul insurecţiei PKK, în 1984, conflictul kurd din Turcia s-a soldat cu moartea a peste 37.000 de persoane.