Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Biciclete de închiriat, gratuit, în Parcul Kiseleff
Programul "La Pedale", primul sistem gratuit de bike-sharing din România, este derulat de Primăria sectorului 1 în colaborare cu Asociaţia Green Gate. Începători sau experimentaţi, tineri sau vârstnici, locuitorii Capitalei pot închiria gratuit una dintre cele 250 de biciclete verzi doar pe baza buletinului de identitate şi a unui contract de dare în folosinţă. Cei dornici să facă o plimbare trebuie să ştie să meargă cu bicicleta, să cunoască regulile de circulaţie, să aibă un comportament decent şi să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcţionare. Bicicletele sunt disponibile în două modele - pentru copii şi adulţi - şi pot fi închiriate pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcului. Centrul "La Pedale" este deschis după următorul program: luni-vineri, în intervalul orar 10:00-18:00, iar sâmbătă şi duminică, de la 10:00-19:00. În anii trecuţi, proiectul "La Pedale" s-a bucurat de un real succes în rândul bucureştenilor, peste 70.000 de locuitori ai Capitalei "pedalând" una dintre bicicletele puse la dispoziţia lor în cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din România.
Controale la iarbă verde Ministrul mediului a anunţat controale ample în zonele tradiţionale de picnic din întreaga ţară în zilele libere de 1 mai, admiţând totodată lipsa spaţiilor special amenajate pentru ieşirile românilor la iarbă verde. Cu toate că încă nu există o hartă clară a acestor locuri de picnic, ministrul mediului a anunţat că începând cu perioada zilelor libere de 1 mai vor fi efectuate controale pentru descurajarea celor care nu-şi strâng gunoaiele înainte de a pleca de la picnic sau de la grătar. Controalele anunţate de ministrul Korodi vor fi realizate de peste 460 de echipe ale autorităţii de mediu numai în perioada 28 aprilie - 1 mai. Dintre acestea, o sută de echipe aparţin Gărzii Naţionale de Mediu, 318 sunt echipe de control ale Romsilva şi 42 sunt de la inspectoratele teritoriale de regim silvic şi vânătoare. "Vor fi implicate în această acţiune peste o mie de angajaţi ai autorităţilor de mediu", a spus Korodi Attila. Controalele vor fi făcute în special "în zonele care au devenit sensibile ca urmare a experienţei ultimilor ani". Între exemplele date de Korodi se numără zone din jurul Capitalei, precum Cernica sau Pădurea Băneasa, în zona Vadul Cerbului din Buşteni sau Valea Râşnoavei din Braşov. Sunt probleme însă şi în alte judeţe, precum Suceava, Hunedoara, Caraş-Severin, Cluj, Sibiu, Ialomiţa, Mureş şi Alba. Legea privind desfăşurarea activităţilor de picnic a intrat în vigoare la 30 martie.