Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
București, orașul european cu cel mai mare potenţial turistic
Capitala României se află în topul oraşelor cu cel mai mare potenţial de dezvoltare, păstrându-şi pentru al doilea an consecutiv prima poziţie în rândul destinaţiilor din Europa, reiese dintr-un studiu care clasează oraşele în funcţie de numărul total al turiştilor şi al cheltuielilor acestora în 2018 și oferă previziuni cu privire la potenţialul de creştere al numărului de turişti pentru anul 2019.
Astfel, potrivit Indexului Global Mastercard de Destinaţii Urbane 2019, oraşul Bucureşti înregistrează un procent de 10,3% în ceea ce priveşte potenţialul de dezvoltare, în rândul oraşelor din Europa. De asemenea, 1,4 milioane de turişti au apelat la serviciile de cazare din Capitală, în ultimul an, iar valoarea medie cheltuită pe zi a ajuns la 105 dolari.
Pe locul secund, în topul oraşelor cu cel mai mare potenţial de dezvoltare se află Lisabona, cu un procent de 10% şi 5,2 milioane de vizitatori, respectiv 112 dolari valoarea medie cheltuită zilnic. Podiumul este încheiat de Tel Aviv - cu un procentaj de 9,1% ca potenţial de dezvoltare, 1,9 milioane de turişti în ultimul an, o medie de 2,2 nopţi de cazare şi un buget mediu de 368 de dolari/zi.
Pe plan mondial, potrivit aceluiași studiu care include 200 de orașe, Bangkok rămâne destinaţia numărul unu în lume, cu peste 22 de milioane de turişti care au apelat la servicii de cazare, în timp ce Paris şi Londra ocupă locurile 2 şi 3, ambele depăşind 19 milioane de turişti acomodaţi.
La nivel general, cercetarea indică faptul că, din 2009 şi până în prezent, numărul turiştilor care au apelat la servicii de cazare a crescut cu 76%.