Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
„Bucuria Darului“, la a cincea ediţie în Alba Iulia
Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia a găzduit ieri, 3 decembrie, un program de colinde, susţinut de Corul Aşezământului „Sfântul Meletie“ din oraş, format din persoane cu deficienţe de auz şi vorbire şi persoane cu handicap, coordonat de părintele Petru Haşegan. Programul a făcut parte din evenimentul „Bucuria Darului“, organizat pentru a cincea oară de Asociaţia „Filantropia Ortodoxă“ Alba Iulia, cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Handicap.
Pe lângă corul amintit, evenimentul s-a bucurat şi de participarea Corului Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan“ din Alba Iulia, dirijat de pr. prof. dr. Nicolae Topârcean, conform unui comunicat oficial. De asemenea, tinerii Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România, Filiala Alba, au încântat publicul cu un moment coregrafic. Programul a cuprins şi recitaluri susţinute de Leontina Fărcaş şi „Muguri de Tezaur“, Ioan Damian de la Asociaţia Nevăzătorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara, Nana Buzan Geanina, absolventă a Şcolii de Artă Populară Alba şi câştigătoare a mai multor premii, Dina Vărărean, interpretă de muzică populară, cu un repertoriu complex de cântece tradiţionale. De asemenea, a cântat şi interpretul de muzică uşoară Alin Ignat, câştigătorul mai multor premii naţionale şi internaţionale.
Pe parcursul evenimentului, în holul Casei de Cultură a Studenţilor a avut loc expoziţia de obiecte şi decoraţiuni de Crăciun, confecţionate de persoanele cu dizabilităţi beneficiare ale Centrului „Sfântul Meletie“.
Crucea suferinţei
La finalul programului, cele 250 de persoane cu handicap prezente, atât beneficiari ai Centrului de zi Sfântul Meletie Alba, cât şi din comunitate, au primit daruri.
„Prin acest eveniment marcăm Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, sărbătoarea celor care poartă crucea grea a unor mari suferinţe. Această cruce purtată cu demnitate, cu răbdare, cu credinţă şi cu speranţă este o cruce care sfinţeşte pe cel care o poartă şi pe cei care îi sunt alături. O persoană cu dizabilităţi este omul care vrea să urce treptele vieţii chiar dacă se foloseşte de cârje sau este imobilizat într-un scaun cu rotile, este persoana care îşi face cruce chiar dacă îi lipsesc mâinile, este trecătorul care îşi lasă cârjele pentru a sări în sprijinul celui care strigă după ajutor. O persoană cu dizabilităţi este de folos societăţii pentru că o societate este săracă dacă nu se bazează pe toţi membrii ei“ a spus preşedintele Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă“ Alba Iulia şi consilierul social-misionar al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, părintele Nicolae Călin Ignat.
Evenimentul „Bucuria Darului“ a fost organizat în colaborare cu Arhiepiscopia Alba Iuliei, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi Direcţia Publică de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Alba Iulia.