Ordonanța adoptată de Guvern la 30 decembrie 2024 include și măsuri care privesc agricultura și industria agroalimentară. Printre acestea se numără: eliminarea facilităților fiscale pentru angajații din cele
Calfele călătoare, la Sibiu
Asociaţia Casa Calfelor Sibiu desfăşoară şi în acest an proiectul "Transfer european de cultură şi cunoştinţe prin intermediul calfelor călătoare", în perioada 21 iulie - 1 septembrie. În cadrul acestui proiect se întâlnesc la Sibiu calfe călătoare din diferite ţări europene, venite aici pentru a lucra împreună şi a schimba cunoştinţe de specialitate cu meşteşugari români.
Această colaborare oferă atât meşteşugarilor de aici, cât şi celor din străinătate posibilitatea de a participa la un schimb viu de cunoştinţe şi cultură. Proiectul propus de asociaţia Casa Calfelor Sibiu cuprinde trei componente principale: atelierele de lucru deschise, serile culturale, expoziţia de fotografie şi obiecte specifice calfelor. Calfele pot fi văzute la lucru pe strada Cetăţii, situată între Turnurile Olarilor şi Dulgherilor. În cadrul atelierelor de lucru vor fi prezente calfe care cunosc diferite meserii, precum dulgheri, tâmplari, olari, bijutieri, fierari, constructori de instrumente muzicale şi pietrari, care vor putea fi urmăriţi exercitându-şi profesia. (Oana Rusu)